Els anys 80, Josep Manel Benet

Josep Manel Benet va néixer l’any 1946 a Barcelona. La seva passió per la fotografia es va fer patent molt aviat.  El seu pare, als voltants de l’any 1932 i amb una càmera estereoscòpica, ja es dedicava a immortalitzar molts dels paisatges de la nostra terra. Ell  li va ensenyar a estimar la fotografia i a treballar-la, des de la presa fins al revelatge.

En aquells temps calia tenir una vocació especial per fer fotografia, atès que fer una instantània representava un treball que feia necessari un autèntic amor per aquest art.

Als 23 anys, Josep Manel Benet es va traslladar al Prat, on va conèixer altres entusiastes de la fotografia.  I, en el seu ímpetu per donar a conèixer allò que tant els motivava, van fundar, primerament, el Club de clients Maytor i, més endavant, l’Agrupació Fotogràfica Prat.  D’aquesta darrera entitat, en Manel, durant uns anys, en va ser el president. Al mateix temps,  va aportar-hi el seu granet de sorra fent-hi cursets d’iniciació a la fotografia, de revelatge i, fins i tot, de creació d’audiovisuals

“Ara tot és molt fàcil; han passat a l’armari dels records els reveladors, les pel·lícules, les cubetes, els viradors… La gestió de la imatge per ordinador permet fer coses abans inimaginables. Però què voleu que us digui?, muntar la càmera al trípode, enfocar i enquadrar la imatge, carregar la placa de vidre, tancar l’obturador, treure la protecció metàl·lica de la placa, disparar i posar novament  la peça protectora a la placa i extreure-la només era el primer pas. Per poder veure-la imatge havies de ficar-te al laboratori. Aquelles hores passades tancat dins aquell quartet amb la llum vermella, veient com sortia i sentint l’olor de l’àcid acètic…

Per tot això em considero de la vella escola i perquè ha estat dins el laboratori on he gaudit i on he obtingut les que, per a mi, són les millors fotografies. Per això en aquest recull no hi ha obres actuals, sinó aquelles que he treballat a poc a poc i amb molt d’amor per la fotografia.

Espero que us agradin!”

 

 

 

Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported El contingut d'aquesta entrada es troba sota la llicència Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported.Els comentaris estan tancats.