Entrevista amb Marc Burgueros

 

Tinc 17 anys i sóc fundador d‘ AeroBarcelona.com . La web ja té més de 500 seguidors al Twitter i més de 120 visites diaries, lo qual és un orgull per a mi. Ara mateix estic a punt d’acabar el curs de Tripulant de Cabina de Passatgers (TCP) i espero dintre de poc començar a treballar, però el meu gran somni és arribar a ser pilot comercial.

http://www.aerobarcelona.com/

 

 Marc, quan es va originar el moviment spotter i com el descobreixes?

Fa uns 10 anys més o menys, pot ser més. La meva passió per el spotting  va començar fa uns 4 anys, a l’aeroport de Madrid on estava realitzant una escala d’unes quantes hores i per no aburrir-me vaig estar donant voltes amb una càmara petita. Una vegada vaig arribar a Barcelona vaig veure que hi havien associacions i llocs especials per pendre fotos als aeroports. Actualment tinc fotos publicades a revistes i diaris com per exemple: El diari Ara.cat, la revista Avion Revue o el magazine trimestral d’AENA Barcelona.

 

 Quin és l’objectiu d’un spotter?

 Tenir avions poc habituals o bé amb una nova decoració. Ens agrada primer de tot fer fotos de tot l’avió on es vegi bé la pintura i la matrícula, després fem fotos més artístiques. Quant més a prop estiguis dels avions, més emoció.

 

L’ajuntament del Prat os ha posat facilitats per la seva realització?

 Fa més de dos anys l’Ajuntament del Prat amb la col-laboració de Gustavo Bertrán (Director de la revista Avion Revue) ens van montar un mirador des d’on podem observar els avions aterrant. Per altra banda, fa pocs mesos la nostra associació Barcelona- El Prat va ser legalitzada per així poder fer visites a l’aeroport i altres activitats.

 

Quina finalitat té AeroBarcelona?

AeroBarcelona va nèixer com un petit projecte, preten mostrar a la gent tota les novetats i noticies de l’aeroport, així com la programació de tots els avions que arriben dia a dia.

Cada cop són més les persones que ens llegeixen.

 

 A nivell internacional l’aeroport del  Prat és molt visitat per l’afició?

I tant que sí! L’aeroport del Prat durant l’estiu té el tràfic més potent d’avions russos d’Europa, i els avions russos és el principal objectiu de qualsevol spotter ja que són molt difícils de veure. Nosaltres també viatjem per tota Europa per caçar avions que a Barcelona són impossible de fotografiar. Aquest any he viatjat als aeroports de París, Tolouse, Madrid, Bruselas, Florennes, Albacete, Girona i Amsterdam. Encara que els millors aeroports per fer spotting són el de Londres Atlanta, Miami, Frankfurt, Beijing, Singapore, Moscú..Tot depen del que vulguis veure, a mí m’encanta fotografiar avions estranys d’aerolínies  poc habituals.

Alguna anècdota interessant?

Un cop vaig viatjar amb un amic a Estambul per fer spotting i ens van portar a la comissaria pensant que estàvem espiant un vol secret i erem perillosos per la seguretat, ens van retenir fent-nos preguntes durant dues hores!

 

Vols ser pilot, com visualitzes el camí per aconseguir la teva meta?

Em queden uns quants anys per ser pilot sóc molt jove encara, però tinc molt clar que ho vull aconseguir, així que seré constant i responsable amb la meva decisió per arribar on vull.

Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain El contingut d'aquesta entrada es troba sota la llicència Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain.Els comentaris estan tancats.