Escenes i personatges de la cultura al Prat

Dins el marc del cicle anual: “L’autor i la seva obra” el centre acull, des del 29 de gener i fins al pròxim 28 de febrer, una selecció de 33 fotografies de Gerard Giménez i Mor.

Aquest recull fotogràfic ens presenta una selecció de fotografies realitzades a partir de 1958 i fins l’any 1996 amb la ciutat del Prat  com  protagonista i imatges que copsen escenes i personatges  de la nostra vida social i cultural.

Gerard Giménez i Mor, nascut a Manresa l’any 1934, es trasllada de ben jove a la nostra ciutat i,  l’any 1958, coneix el que seria el seu mestre en la fotografia, Josep Tarré, reconegut arreu d’Espanya pel seu estil propi.  Soci de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, durant els anys seixanta i setanta, coneix i aprèn dels grans fotògrafs del moment: Joan Colom, Josep Closa Miralles, Àlvar Esquerdo i Oriol Maspons, entre d’altres.

En 1959 guanya el seu primer trofeu en un certamen comarcal organitzat per la secció fotogràfica de la UEC de Cornellà i, des d’aleshores, gairebé 200 premis més al llarg de la seva trajectòria. El 1960 construeix el seu propi laboratori, ja que, com ell sempre ha dit a qui li demana consell: és fonamental dominar la tècnica del revelat per apassionar-se per la fotografia“.

Al marge de la fotografia, Gerard Giménez ha participat activament en el moviment associatiu i cultural pratenc amb els Amics del Prat on l’any 1976 va impulsar la creació d’un premi fotogràfic d’àmbit nacional

Aquesta exposició només representa un percentatge molt petit del material que al llarg de la seva trajectòria en Gerard ha realitzat i ha cedit al nostre Arxiu Municipal per a la seva conservació històrica.

Us deixem una petita mostra del que es pot veure a la sala d’exposicions fins el pròxim dia 28 de febrer.

 

Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported El contingut d'aquesta entrada es troba sota la llicència Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported.Els comentaris estan tancats.