PRATanca

Aquest projecte neix d’un so.

Era el primer matí que vivia al meu pis, un matí de sant Joan, dia d’aixecar-se tard. Aquell dia em vaig despertar d’hora i en obrir les finestres perquè entrés la llum al menjador vaig mirar cap al parc. Aquesta vista era una de les raons per les quals havia escollit el pis. Va entrar la llum, una mica d’aire fresc barrejat amb records de pólvora i uns sons. Aquells sons no m’eren gens familiars. Una bola de petanca picant contra una tanca de fusta “pac”. Una bola de petanca que pica amb una altra “ding”. Vaig sortir al balcó. Aquell dia vaig esmorzar-hi, allà, mirant els “petanqueros” començar el seu dia. Des d’aleshores aquell so m’acompanya molts matins. Un so que em diu: Bon dia!

Aquell matí va néixer un projecte, fruit d’una curiositat. Què fa que un dia festiu el primer que facis sigui anar a jugar a la petanca? Qui hi juga, a la petanca? S’ho prenen seriosament o és només per passar el temps? Podré fer un relat amb fotografies d’aquest so?

Aquest projecte ha estat en un racó del meu cap durant 10 anys, i no ha estat fins ara que ha nascut. Va néixer formalment amb una consulta al web de la Federació Catalana de Petanca. Quants clubs de petanca hi ha al Prat de Llobregat? Cinc. Els vaig a visitar.

El recorregut des del web de la Federació fins a entregar unes fotografies per portar a producció és llarg i molt més sorprenent del que mai m’hagués pensat. Informàtic de professió i formació, muntar una exposició en què parlo amb imatges ha estat tota una aventura. Però d’això potser en parlem un altre dia.

Si voleu conèixer més sobre el projecte us convidem a visitar el seu web:

http://pratanca.jdcermeron.es/

Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported El contingut d'aquesta entrada es troba sota la llicència Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported.Els comentaris estan tancats.