Els rètols, els protagonistes

Encarant ja la darrera setmana per inaugurar l’exposició parlarem dels protagonistes del projecte: els rètols.

Aquests elements són comuns a totes les cultures i els podrem trobar en tot tipus de formats a qualsevol racó del món.

Els rètols s’han convertit, per alguns, en tresors que cal preservar i documentar. Són retalls històrics que es converteixen en laboratoris de reflexió sobre tipografia, tendències o societat.

A Berlín trobem el Buchstaben Museum o “el museu de les lletres perdudes”. Van començar fa sis anys i s’han convertit en una organització sense ànim de lucre i museu. El seu objectiu és recollir, restaurar i mostrar els caràcters de la ciutat de Berlín o qualsevol altra part del món.

Buchstaben Museum

 

A Las Vegas tenim The Neon Museum. Aquí es poden veure més de 150 rètols donats i rescatats que daten de la dècada de 1930 fins a l’actualitat. La col·lecció reuneix cartells sense restaurar d’establiments de la zona.

The Neon Museum

The Neon Museum

 

Aquí també tenim un col·lectiu interessat en la recuperació de rètols abandonats, la Fundació Signes, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat.

Fundació Signes

Fundació Signes

 

També hi ha gent que ha convertit aquesta passió en ofici com els The Font Hunter. Ells recuperen lletres, les restauren i després les venen o les lloguen per esdeveniments.

The Font Hunter

The Font Hunter

 

Nosaltres també hem fet de “rescatadors”. Us ho ensenyarem el dia 12 de setembre a les 19 h al Centre Cívic Jardins de la Pau.

 

Les imatges de Buchstaben Museum (imatge destacada inclosa) provenen del blog de la revista Yorokobu i les The Neon Museum del blog sobre lettering i tipografia Lettering Time

Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported El contingut d'aquesta entrada es troba sota la llicència Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported.Els comentaris estan tancats.