Retrospectiva

Frederic Comas i Alcover. Artista polifacètic nascut al 1938 al barri de Sant Andreu i influït tant pel seu pare com per al seu avi. Aviat es decanta pels estudis a l’Escola de Mestres Pintors de Barcelona,. Durant aquesta etapa obtingué el 3r premi al concurs de cartellisme del Palau de la Virreina de Barcelona i comença a treballar pel muralista Salvador Carreras. També durant aquesta etapa inicia la decoració mural de la Pastisseria Núria al carrer Major del Prat i que ja forma part de l’iconografia del record de molt pratencs. Al 1960 les seves inquietuds artístiques troben en la fotografia una altra manera d’expressar-se i fins i tot muntarà un laboratori a casa per treballar la postproducció. Des de llavors en Frederic ha obtigut molts premis als diferents concurs als que s’ha presentat i ha combinat la seva afició per la fotografia i el cinema amateur. En l’actualitat, aquest artista inquiet, combina la fotografia amb les escultures de fang i els esmalts al foc.

L’exposició: Dins el marc del cicle anual: “L’autor i la seva obra”. El centre acull des del 2 de febrer i fins el pròxim 1 de març una selecció de 22 fotografies del fotògraf pratenc Frederic Comas i Alcover. L’autor que es declara mes aviat fotògraf de natura o capturador d’escenes que mai més podrem veure ens presenta la seva visió dels seus llocs de història personal, el nucli antic. La retrospectiva també inclou una mostra d’una altra de les seves aficions: el cinema amateur que reflecteixen moments viscuts als anys 70.

Camins, camps, masies, espais silenciosos d’edat indefinida, que ens evoquen la fertilitat del nostre Delta. Trossets de natura portats a la ciutat en els jardins i parcs urbans, retratats en els moments de calma, sense el brogit infantil que els caracteritza.

Carreteres, fàbriques, cotxes, espais sorollosos. El temps no s’atura i les imatges ens evoquen el soroll i la velocitat dels vehicles congelats pel disparador de la càmera. Imaginem la pressa dels seus ocupants.

Trens, vies, ponts, monuments de metalls a l’enginy humà. Ens costa d’imaginar la quotidianitat anterior a la seva construcció. El tren ara no el veiem, però el fem servir i el necessitem, protagonista indiscutible de la transformació moderna de la ciutat.

I la gent que es relaciona, ocupa el carrer, celebra la festa col•lectiva, dansa, menja, gaudeix de la ciutat i la natura

El Prat… el Prat de Frederic Comas

 

 

 

 

Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported El contingut d'aquesta entrada es troba sota la llicència Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported.Els comentaris estan tancats.